Kunst op Maasvlakte 2

De aanleg en het ontstaan van Maasvlakte 2 was aanleiding voor het Havenbedrijf Rotterdam om een aantal opdrachten voor kunstprojecten te geven. In 2009 werden de eerste kleinschalige opdrachten voor tijdelijke kunstwerken gegeven onder de naam Portscapes. In de periode 2011-2013 werden opnieuw enkele kunstenaars uitgenodigd om op het nieuwe landschap en de context van Maasvlakte 2 te reageren. Deze keer met als doel ook een paar permanente werken realiseren. Dit resulteerde in een aantal ontwerpen waarvan er vier uitgekozen werden voor uitvoering. In 2012 was het werk van HeHe te zien en
kwamen de strandtrappen van Jan Konings tot stand. Nu, in 2013, spelen de werken van Fritz Haeg en Tomás Saraceno de hoofdrol. Voor deze unieke tentoonstelling heeft Edauw design in opdracht van het Havenbedrijf Rotterdam diverse visuele middelen gerealiseerd waaronder de publieksfolder en een fraai uitgevoerde brochure van Solar Bell, een futuristische, architectonische constructie van kunstenaar en architect Tomás Saraceno (Argentinië, 1973). Het ontwerp van Solar Bell is gebaseerd op een uitvinding van Alexander Graham Bell. Niet alleen was deze de uitvinder van de telefoon, ook deed hij belangrijke ontdekkingen op het gebied van luchtvaart en vliegerbouw. Saraceno blaast Bells’ model nieuw leven in en brengt het, met de visie en kennis van onze huidige tijd, naar een volgend niveau.
 
De tentoonstelling ‘Portscapes 2: een serie kunstprojecten in het kader van de aanleg van Maasvlakte 2’ is in informatiecentrum FutureLand te zien van zaterdag 29 juni tot en met woensdag 9 oktober 2013.

Terug

 

Altijd met een flinke dosis positieve energie, daar kunnen we je mee helpen!

Meer weten, neem vrijblijvend contact op

 

 

 

 


Nieuws